Първи лични впечатления от WP8
+9
boby_cage
krun_qy
TODDBG
CECC
eksoldier
collectorbg
novak
klitemnestra
ivo777
13 posters
Страница 3 от 4
Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Първи лични впечатления от WP8
Айде стига сме се дрънкали кое "Пюре" как снима.....
За готини снимки съм си закупил Nikon DSLR срещу, който и Nokia 808 PureView не може и да сънува да го вдигне пред неговите кадри
Идеята е следната, просто съм си Nokia фанатик и отделно се кефя да имам и устройство с което да си щракам готини снимки или иначе казано - Искам най-доброто от колаборацията 2в1(Оптималния вариант)... Сега не можеш да преминеш от Nokia N8 на Nokia 808 при условие, че вече се намират и достатъчно евтини бройки на Lumia 1020 PureView. Да съгласен съм с две ръце, че старото "Пюре" снима малко по-добре от мойто, ама сега за малко по-добрата камера... вече едва ли бих склонен на компромис да закупя старото при това, което ми предоставя новото: приложенията, бързината на действие на ОС-то и почти "ежеседмичните" ъпдейти, които ми се предлагат за по- голямата част от приложенията( за справка WhatsApp го обновиха 2(два) пъти откакто преминах към WP8 Black!!!!!!!!!
Пък нека се успокояваме, че имаме в джобата най-якия камерафон, който сам по себе си вече даже една заводска прогноза за времето не може да покаже... Колкото и да боли Симбата УМРЯЯЯЯ и никой не я поддържа официално вече
Просто, който иска да има добро устройство за снимки и да е от марката NOKIA трябва да премине към Windows платформата - Това е положението! За това пък от WP8 колкото и песимистично да бях настроен и да съм плюл по него, толкова почва да ми влиза под кожата и да му се кефя, спрямо гадния Android(Galaxy S3, S4 - преки впечатления, които са ми на разположение във всеки един миг) и в мойте очи са бом-бок...
P.S.
Ба'т Иво няма как да има последващ смарт с по-добра камера от Nokia 808 PureView, при условие, че е сама по себе си 5 годишна разработка и най-вече, че главния виновник за изключителното качество Damian Dinning, отдавна не е ръководи екипа! Само да си го продал - ще те СМАЧКААМ!!!!.... и сега сериозно, дай го по ведро МОЛЯ ТИ СЕ
Колкото и да е зле - винаги може да е много много по-зле! ПОЛОЖИТЕЛНА мисъл до дупка и това му е мамата - ако ще и да ни колят
Аз лично ти обещавам, че много скоро, ще си намериш читава работа и полека лека всичко ще се нагласи, защото няма как да повикаме щастието, без да го предизвикаме чрез МИСЪЛТА си - все пак тя Е и си остава НАЙ-МОГЪЩОТО оръжие. Нали така??? 

P.S.
Ба'т Иво няма как да има последващ смарт с по-добра камера от Nokia 808 PureView, при условие, че е сама по себе си 5 годишна разработка и най-вече, че главния виновник за изключителното качество Damian Dinning, отдавна не е ръководи екипа! Само да си го продал - ще те СМАЧКААМ!!!!.... и сега сериозно, дай го по ведро МОЛЯ ТИ СЕ

CECC- Брой мнения : 39
Местожителство : Plovdiv
От днес и аз съм в клуба временно с една 820, дадоха ми я да поробвам операционната система. Ако ми хареса WP следващият ми основен телефон вероятно ще е наследникът на 1020. Дано свикна, че тоя андроид мнооого ме дразни. А за цар 808 да не чувам лоша дума! 

eksoldier- Брой мнения : 178
eksoldier нищо не споделяш относно Win8Phone със Lumia 820
Сложи ли и Black ъпдейта и как ги виждаш нещата???

Добре е. Ще ми е по-лесно да кажа какво не ми харесва:
Aлармата е с минимална пауза 9 минути и не работи при изключен телефон;
Бг клавиатурата няма подсказки на думите, ще е много добре, ако сложат и опция със задържане да избираш цифри и спец. знаците;
Wats app и viber нямат вибрация при съобщение;
Има сайтове, в които не ми отваря снимките в големи размери (изисква флаш);
Скайпа няма прехвърляне на файлове (не е болка за умиране);
Песните от spotify се качват само в паметта на телефона (в случая с 820 е твърде малко паметта);
Разбира се опциите със силата на звука чакаме да се нагласят;
ФМ трансмитера от 808 ми липсва (нормално свикнал съм мнооого с него);
гледането на филми със субтитри е възможно с допълнителна програма (808 няма нужда от такава);
Нормално, но все пак гадно, че старото дистанционно за слушалките не работи с WP
Не знам защо албумите от FB са с максимум 100 снимки (ако някой има идея да каже);
Търсенето на контакти може да бъде по-лесно, както в symbian.
Може би има още неща, за които не се сещам в момента, но това са основните. Всичко останало е отлично и много ми харесва!
В заключение ще кажа, че чакам Лумиа с две сим (с по-малко минуси), която да замени Сони М, стига да е с компактни размери. Мисля да си взема 8 инчов таблет с Windows 8.1 (Тинкпад
, така че ще си задържа 808 за снимки и няма да имам нужда от нов флагман, понеже тенденцията им е да гонят много инчове, а това не ми допада. Ако ще работя с две ръце, много по-удобно ще ми е с таблет, при това с пълнофункционален Windows. 
Aлармата е с минимална пауза 9 минути и не работи при изключен телефон;
Бг клавиатурата няма подсказки на думите, ще е много добре, ако сложат и опция със задържане да избираш цифри и спец. знаците;
Wats app и viber нямат вибрация при съобщение;
Има сайтове, в които не ми отваря снимките в големи размери (изисква флаш);
Скайпа няма прехвърляне на файлове (не е болка за умиране);
Песните от spotify се качват само в паметта на телефона (в случая с 820 е твърде малко паметта);
Разбира се опциите със силата на звука чакаме да се нагласят;
ФМ трансмитера от 808 ми липсва (нормално свикнал съм мнооого с него);
гледането на филми със субтитри е възможно с допълнителна програма (808 няма нужда от такава);
Нормално, но все пак гадно, че старото дистанционно за слушалките не работи с WP
Не знам защо албумите от FB са с максимум 100 снимки (ако някой има идея да каже);
Търсенето на контакти може да бъде по-лесно, както в symbian.
Може би има още неща, за които не се сещам в момента, но това са основните. Всичко останало е отлично и много ми харесва!
В заключение ще кажа, че чакам Лумиа с две сим (с по-малко минуси), която да замени Сони М, стига да е с компактни размери. Мисля да си взема 8 инчов таблет с Windows 8.1 (Тинкпад

Най-удачната програма за търсене на контакти (от многото пробвани от мен) - RapDialer. Търси едновременно на латиница, на кирилица и в самия тел. номер на контактите. Основния минус е, че в хронологията присъстват само набраните контакти, а входящи и пропуснати няма.
... и аз цял месец издържах и май ще продавам моята 820 ... и ще си взема една 1020 хи-хи-хи
... и аз цял месец издържах и май ще продавам моята 820 ... и ще си взема една 1020 хи-хи-хи
novak- Symbian-Modders Дарител
- Брой мнения : 136
Местожителство : Варна
novak написа:... и аз цял месец издържах и май ще продавам моята 820 ... и ще си взема една 1020 хи-хи-хи
Не мисля, че ще сгрешиш! Аз поне съм много доволен от моето 1020

след като някои от коментиращите в тази тема са ползвали андроид и след като темата е за WP8, дали не можем да чуем коментари за едната система спрямо другата ?
освен ако мястото му не е другаде
освен ако мястото му не е другаде
krun_qy- Брой мнения : 24
Аз съм имал 3 андроид базирани устройства,както и доста близки впечатления от поне още 2-3 такива,питай ако нещо конкретно те интересува като съпоставка Android vs. WP.
а!
ето, току що получих доста отговори, благодаря.
трите най-важни причини да се отречеш от андроида в полза на WP ?
и съвсем конкретен въпрос, пример:
влизам в games.yahoo.com/rv -за да играя реверси. въвеждам име, парола, код.
при избор на т. нар. стая обаче, приложението не се зарежда. доколкото знам е java.
изпозлвам нокиа 808- симбиан. Сони SP- андроид също не можа да подкара играта.
как стои ситуацията при WP8?
питам това защото това за мен е начин да преценя качеството на интернет възможностите.

трите най-важни причини да се отречеш от андроида в полза на WP ?
и съвсем конкретен въпрос, пример:
влизам в games.yahoo.com/rv -за да играя реверси. въвеждам име, парола, код.
при избор на т. нар. стая обаче, приложението не се зарежда. доколкото знам е java.
изпозлвам нокиа 808- симбиан. Сони SP- андроид също не можа да подкара играта.
как стои ситуацията при WP8?
питам това защото това за мен е начин да преценя качеството на интернет възможностите.
krun_qy- Брой мнения : 24
Може ли да се инсталират платени приложения безплатно в WP8?
pudelo0- Модератор
- Брой мнения : 301
Може,но е страшна играчка,на Дидо ако му се занимава нека ти обясни.
Ба'т Ивко нещо се ослушва, та не ще да се похвали с новата придобивка Lumia 1020

Ами то не остана на кой да се похваля,никой вече не влиза в тоя форум...
pudelo0- Модератор
Раздувай бат Иво, не се ослушвай. 

Ще ''раздуя'' чак след като поразцъкам WP8.1.
Е браво, още чакам твърди положителни отзиви за тази ос, до тогава ще си стоя на андроид, иначе много искам пак да се върна на нокия...
SoulSurvivor- Глобален Модератор
- Брой мнения : 1284
Местожителство : Варна, България
Вече е свободна за сваляне,който се е регистрирал за разработчик.
pudelo0- Модератор
Вече от ден и половина съм WP8.1,нека понатрупам още впечатления,но засега те са повече от отлични!!!
И аз го качих и да си призная съм доволен от работата, която са свършили, като все пак нака не забравяме, че това не е официалната версия. При мен се наблюдава по-голяма консумация на енергия. Вчера сутринта го свалих от зарядното и отидох на работа, а снощи беше на 20%!!!
Вярно е, че говорих много, но имам впечатление, че ако не съм пуснал нет(WI_FI или мобилен),
то телефона загрява в горната част до камерата. Днес, не съм спирал нет-а и сега е на 60%, като това загряване го няма, обаче пък днес почти не съм говорил, така че опитите продължават. Поне много голяма част от желанията на потребителите са изпълнени, така че според ме е ОК!
Вярно е, че говорих много, но имам впечатление, че ако не съм пуснал нет(WI_FI или мобилен),
то телефона загрява в горната част до камерата. Днес, не съм спирал нет-а и сега е на 60%, като това загряване го няма, обаче пък днес почти не съм говорил, така че опитите продължават. Поне много голяма част от желанията на потребителите са изпълнени, така че според ме е ОК!

barir- Брой мнения : 136
Местожителство : София
Да,единствения минус е повишената консумация на енергия при 8.1,всичко друго е плюсове.Но това го считам за нормално,защото:
- добавени са много нови опции,съответно бекграунд процеси (които между другото ако се спрат батерията кара колкото и с 8.0)
- все пак 8.1 е в бета фаза,нищо чудно във финалния вид нещата да са по-добре
Като цяло 8.1 е огромна крачка напред и в правилната посока,дори успяха да надминат очакванията ми.
За мен WP е Операционната система (с главно ''О''),а Nokia Lumia 1020 Телефона (с главно ''Т'').
- добавени са много нови опции,съответно бекграунд процеси (които между другото ако се спрат батерията кара колкото и с 8.0)
- все пак 8.1 е в бета фаза,нищо чудно във финалния вид нещата да са по-добре
Като цяло 8.1 е огромна крачка напред и в правилната посока,дори успяха да надминат очакванията ми.
За мен WP е Операционната система (с главно ''О''),а Nokia Lumia 1020 Телефона (с главно ''Т'').
На 1020 ли мина? Със здраве да си го ползваш!ivo777 написа:а Nokia Lumia 1020 Телефона (с главно ''Т'').

barir- Брой мнения : 136
Местожителство : София
Да,бат Румене,мерси!
Аз общо-взето съм на принципа или всичко или нищо.
Аз общо-взето съм на принципа или всичко или нищо.
Всичко хубаво, но това че пренебрегват опциите за swipe и предсказване на текста в българската клавиатура и в 8.1 много ме разочарова! Това е нещото което най-много се ползва в телефона. На едни не им пречи, но аз искам да пиша бързо, лесно и вярно!
За да не пускам нова тема ще ползвам тази, ако позволите. Проблема е, че се чудя и колкото повече се чудя, толкова повече забивам на едно място.
Проблема е следния: Искам да взема нов телефон,а сегашната Н8 да я ползва мъжа ми. Бях харесала 808 като виден наследник на Н8, обаче нещо взех да се разколебавам. Сега чуденето е между 808, 920 и 1020. Качамака е голям. Ако едната Нокиа има едно,другата го няма като функция, и обратното. С операционната система работата е ясна въпреки, че нямам нищо против Симбиан. Н8 я купихме едва миналата година,чисто нова, за мен не е остарял телефон, ама отвсякъде така ми се набива израза "умираща" ОС,че май взе да ми влиза в главата. Просто не мога да реша, а пък и не искам да съжалявам... Иначе съм твърдо за Нокия, на мой телефон друго не искам да виждам да пише. Хайде със здраве,дайте малко акъл да реша по-лесно,че тия в магазина като ме видят че идвам и ток ги бие вече.
Проблема е следния: Искам да взема нов телефон,а сегашната Н8 да я ползва мъжа ми. Бях харесала 808 като виден наследник на Н8, обаче нещо взех да се разколебавам. Сега чуденето е между 808, 920 и 1020. Качамака е голям. Ако едната Нокиа има едно,другата го няма като функция, и обратното. С операционната система работата е ясна въпреки, че нямам нищо против Симбиан. Н8 я купихме едва миналата година,чисто нова, за мен не е остарял телефон, ама отвсякъде така ми се набива израза "умираща" ОС,че май взе да ми влиза в главата. Просто не мога да реша, а пък и не искам да съжалявам... Иначе съм твърдо за Нокия, на мой телефон друго не искам да виждам да пише. Хайде със здраве,дайте малко акъл да реша по-лесно,че тия в магазина като ме видят че идвам и ток ги бие вече.
MIRANOVA- Брой мнения : 18
Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4

» Впечатления от E6
» До всички които държат за първи път смарт телефон на Nokia (symbian s^3) в ръцете си
» До всички които държат за първи път смарт телефон на Nokia (symbian s^3) в ръцете си
Страница 3 от 4
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
|
|