Downgrade на Nokia N8!!!!!!!!!!!!
+24
kokowoz
alexbg67
opsato
ivanko_rs
boby_cage
eia1975
boiko1
andon76
miiladiin
barir
aftermax
s_toshkov
balivo
Stanger
achodemo
Dedwen
blagstar
SoulSurvivor
marmota
epoc
SmasHinG
x1988
collectorbg
ivo777
28 posters
Страница 2 от 3
Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
От 22.014 до 14.02....
Успях да даунгрейдна от 22.014 Анна до 11.005 и после до оригиналният за телефона 14.002 без да се налага да използвам Dead flash USB метода. Телефонът през целият процес работеше нормално. Използвах тази версия на Феникс: "Phoenix Service Software 2011.08.005.45529"
Наложи ми се да даунгрейдна, защото прецаках СИМ държача с микро-сим карта - не препоръчвам на никого да ползва Нокиа Н8 с карта от типа 2 в 1! Телефона е в гаранция и се надявам да ги излъжа някак, но знам, че ако разберат за микро-сим-а и няма да я уважат.
Поздрави!
Наложи ми се да даунгрейдна, защото прецаках СИМ държача с микро-сим карта - не препоръчвам на никого да ползва Нокиа Н8 с карта от типа 2 в 1! Телефона е в гаранция и се надявам да ги излъжа някак, но знам, че ако разберат за микро-сим-а и няма да я уважат.
Поздрави!
balivo- Брой мнения : 5
Re: Downgrade на Nokia N8!!!!!!!!!!!!
Имам проблем с Nokia care suite не мога да си сменя продуктовият код и да си сложа бг меню
имам следните параметри :
Release
Symbian Anna
Soft version
024.001
Soft version date
2011-07-29
Custom version
024.001.293.02
Custom version date
2011-09-05
Language set
024.001.02.01
Produst code
059c640
Model
N8-00
Type
RM-596
Lastest update
Not update
Browser version
7.3
Flash version
4.0
Java version
2.2
това ми дава като набера "звезда решетка 0000 решетка"
Други данни нужни ли са и да ме посъветвате какво точно да правя и в каква последователнос ?Телефона е dark grey , made in finland -, купуван от Хонландия
Има ли опсност в положението което след като :
1.даунгреидвам до определна версия /коя точно и от къде да я сваля/,
2.след това да сменя продуктовият код / с феникс или nokiq care / и
3.след това да сложа нова АНА/коя ще ми препоръчате / - да си скапя нещо непоправимо телефона ???
освен тези 3 стъпки нещо друго правили се ? четох че трбва да се трие нещо някъде ...
Нов ми е , всиките ми телефоно досега са били на БГ не че с англииското меню не се оправям , но менщто е доста по -различно и ми е трудно .
* и още един въпрос как се правят скриин шотове на н8 че ми писна да преписвам тези данни
имам следните параметри :
Release
Symbian Anna
Soft version
024.001
Soft version date
2011-07-29
Custom version
024.001.293.02
Custom version date
2011-09-05
Language set
024.001.02.01
Produst code
059c640
Model
N8-00
Type
RM-596
Lastest update
Not update
Browser version
7.3
Flash version
4.0
Java version
2.2
това ми дава като набера "звезда решетка 0000 решетка"
Други данни нужни ли са и да ме посъветвате какво точно да правя и в каква последователнос ?Телефона е dark grey , made in finland -, купуван от Хонландия
Има ли опсност в положението което след като :
1.даунгреидвам до определна версия /коя точно и от къде да я сваля/,
2.след това да сменя продуктовият код / с феникс или nokiq care / и
3.след това да сложа нова АНА/коя ще ми препоръчате / - да си скапя нещо непоправимо телефона ???
освен тези 3 стъпки нещо друго правили се ? четох че трбва да се трие нещо някъде ...
Нов ми е , всиките ми телефоно досега са били на БГ не че с англииското меню не се оправям , но менщто е доста по -различно и ми е трудно .
* и още един въпрос как се правят скриин шотове на н8 че ми писна да преписвам тези данни
s_toshkov- Брой мнения : 16
можеш да правиш скрийн шотове с програмата .best screen snap..не можеш да си сложиш български език не заради продуктовия код, а заради версията на анна-та, която имаш, за нея бг език, понеже не е предвидено...трябва първо да направиш даунгрейд, по описания в темата начин, с версията, качена за целта, и след това да го флашнеш с версията 22.14, за бг, която можеш да изтеглиш с феникса...аз с нокия care, не съм работил, но мисля че с феникса достатъчно лесно се работи и ще се оправиш, като почетеш малко...успех!!! с феникса достатъчно лесно се работи и ще се оправиш, като почетеш малко...успех!!!
SoulSurvivor- Глобален Модератор
- Брой мнения : 1284
Местожителство : Варна, България
На Нокиа N8 не е възможно за сега да смениш само продукт кода (без платен сервизен софтуер) и след това да използваш нормалният ъпдейт от OVI Suit. Трябва да използваш метода описан в началото на този тред, тоест чрез флашване.
balivo- Брой мнения : 5
DP 1.0 and DP 2.0
Здравейте, искам да си сложа белето но съм със анна 022.014, което означава че трябва да сложа Firmware 11.005. Ок, но при задаването във феникса на Firmware 11.005 ми изписва следното, " Neither DP1.0 nor DP2.0 was found for the product or the product cannot be identified", всичко правя както трябва, по стандартния начин. Инсталирах версии на феникса и все едно и също. Къде е проблема?
За да флашнеш с Belle не е необходимо да даунгрейдваш.Флашването става по друг начин, а не по стандартния и можеш да намериш начина за това [You must be registered and logged in to see this link.].Успех!aftermax написа:Здравейте, искам да си сложа белето но съм със анна 022.014, което означава че трябва да сложа Firmware 11.005. Ок, но при задаването във феникса на Firmware 11.005 ми изписва следното, " Neither DP1.0 nor DP2.0 was found for the product or the product cannot be identified", всичко правя както трябва, по стандартния начин. Инсталирах версии на феникса и все едно и също. Къде е проблема?
barir- Брой мнения : 136
Местожителство : София
barir написа:За да флашнеш с Belle не е необходимо да даунгрейдваш.Флашването става по друг начин, а не по стандартния и можеш да намериш начина за това [You must be registered and logged in to see this link.].Успех!aftermax написа:Здравейте, искам да си сложа белето но съм със анна 022.014, което означава че трябва да сложа Firmware 11.005. Ок, но при задаването във феникса на Firmware 11.005 ми изписва следното, " Neither DP1.0 nor DP2.0 was found for the product or the product cannot be identified", всичко правя както трябва, по стандартния начин. Инсталирах версии на феникса и все едно и също. Къде е проблема?
На мен при даунгреид,ми изписва,че ми липсва .uda файла.Телефона остава в тест моде,но със задържането на бутона го изключвам и след като го стартира си тръгва но неработи камерата.Ето и инструкции [You must be registered and logged in to see this link.]
miiladiin- Брой мнения : 22
Местожителство : Botevgrad
Направих всичко стъпка по стъпка както е описано и проблема ми е подобен на Иво 777 от първият пост но при мене стои със надписа Нокиа и сега като го закача към усб-то Fhoenix-са не засича телефона и само за секунда се свързва и след това връзката се разпада. Някакви идеи или на сервиз. Моля за помощ.
andon76- Брой мнения : 22
С кански мъки и вдигане на високо кръвно успях да го съживя.
andon76- Брой мнения : 22
Направих даунгреид от белле на скандинавия и след това на ана 25.,по описания метод но без dead usb.Teлефона работи без забележки.
Искам да питам може ли да се флашне от скандинавия директно на беле?
Искам да питам може ли да се флашне от скандинавия директно на беле?
Последната промяна е направена от boiko1 на Вто 27 Дек - 19:04; мнението е било променяно общо 1 път
boiko1- Брой мнения : 183
boiko1 написа:може ли да се флашне от скандинавия директно на беле?
Да.
ivo777 написа:boiko1 написа:може ли да се флашне от скандинавия директно на беле?
Да.
ще се пробва,сега съм с Symbian Anna 25.007 by ivo777,която за сега се държи идеално-само да видя колко ще издържи батерията с нея.
boiko1 написа:само да видя колко ще издържи батерията
Много.Проблема с батерията при Belle го няма вече между другото,особено при 609-та версия си държи колкото при Anna.
Само не ми стана ясно как така ми запази 3-те инсталирани игри и контактите?Досега колкото пъти съм флашвал след това съм си слагал наново контакти,игри и програми?
boiko1 написа:Само не ми стана ясно как така ми запази 3-те инсталирани игри и контактите?
Естествено,че ще ти ги запази след като не си правил формат на Mass Memory-то преди това...хайде вече да приключваме със спама.
здравейте,доста се рових и форумите и накрая нищо,притежавам нокия н8 и откакто съм я купил все се рестартира като се натовари малко примерно влизам в овимагазина да тегля нещо и край или пък ми се обади някой приятел и пак край абе като се ровиш по телефона и все е край,направих стъпка по стъпка всичко описано по темата и нищо пак гасне даже смених няколко версии и нищо сега в момента съм сложил коледният подарък на Иво - синбиян анна и пак гасне моля,помогнете ако можете а и да добавя че 3 пъти ходи на сервиз и нищо
eia1975- Брой мнения : 5
Това, което можеш да направиш е следното - сложи и официален фирмуер (погледни [You must be registered and logged in to see this link.] тема). Не качвай абсолютно нищо. Ако проблема продължава да го има, значи телефона има някакъв хардуерен проблем. Виждал съм същия проблем в една C7-ца. 2-3 пъти ходи на ремонт, като само го префлашваха и го връщаха. Последния път посъветвах човека като си го взема да го тества на място с асистент от магазина (официален магазин на оператор). Като го поразцъкват малко отново започва да се рестартира и тогава вече му смениха платката.
Колеги,не е активен адреса за сваляне на 11.005.От къде другаде може да се дръпне?
ivanko_rs- Брой мнения : 32
Местожителство : Русе
ъплоудвам го в моментаivanko_rs написа:Колеги,не е активен адреса за сваляне на 11.005.От къде другаде може да се дръпне?
edit: линка обновен, теглете...
SoulSurvivor- Глобален Модератор
- Брой мнения : 1284
Местожителство : Варна, България
alexbg67- Брой мнения : 485
Имам и една Белла в резерв и съм дотам...
alexbg67- Брой мнения : 485
Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Downgrade на Nokia E7
» Downgrade N8 проблем
» Downgrade на 808 от FW .1508 до .1507???
» Downgrade от Belle Refresh на каквото и да е за Нокиа С7-00?!?
» Nokia спира услугата Nokia Messaging за Symbian^3 устройства
» Downgrade N8 проблем
» Downgrade на 808 от FW .1508 до .1507???
» Downgrade от Belle Refresh на каквото и да е за Нокиа С7-00?!?
» Nokia спира услугата Nokia Messaging за Symbian^3 устройства
Страница 2 от 3
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите