Блокиране на откраднат телефон посредством IMEI код
+2
AD_Ofink
master.nokia.user
6 posters
Страница 1 от 1
Блокиране на откраднат телефон посредством IMEI код
Здравейте на всички и Честита Нова Година. Преди няколко месеца ми откраднаха един телефон. И въпроса ми е понеже съм чувал, че са се блокирвали телефони, които са били откраднати, чрез IMEI кода. Това така ли е ? И може ли някой добър човек да обясни как става, ще съм му много благодарен, аком трябва ще си заплатя . Благодаря предварително. Поздрави !
master.nokia.user- Брой мнения : 12
Re: Блокиране на откраднат телефон посредством IMEI код
Не се блокира! Ще разкажа какво ми се случи по този повод. Купих втора употреба телефон, без документи и след два месеца ме търсят от полицията. Само ми казаха, че телефон с такъв IMEI е обявен за издирване и да ида с телефона и документи за собственост в полицията. Естествено - отидох без документи, написаха протокол за конфискуване на телефона и дотам. Разбрали са от кого съм го взел - показаха ми разпечатка с IMEI и телефонен номер, от който е звънено. Така че съвета ми е - с документи за собственост отиваш в полицията и подаваш молба за издирвае. IMEI не може да се променя, доколкото зная . И колкото по-навреме - толкова по-добре. Успех!
AD_Ofink- Глобален Модератор
- Брой мнения : 70
Местожителство : Русе
IMEI на телефон се сменя за 2-3 минути,правили са го пред очите ми,няма невъзможни неща,с нужната техника могат и още по-големи чудеса да станат,ама айде да на разправям...моя съвет също е да идеш до полицията.
Каква марка ти е телефона? IMEI кодовете на Nokia е почти невъзможно да се сменят без замяна на хардуер. Иначе при Samsung както казва Иво е въпрос на 2-3 минути, стига да имаш необходимото оборудване.
Собственика на GSM сервиз в гр.Полски Тръмбеш Рамиз смени IMEI-а на моята Nokia N95 буквално пред очите ми,дори нещо повече - ''наби'' цялото инфо от някаква N95-ца,намираща се в Англия,тоест двата телефона станаха клонинги,с еднакви IMEI-и
Няма невъзможни неща А,и между другото - вече 5 години и 3 месеца телефона си ми е жив и здрав и си го ползвам като втори.
Няма невъзможни неща А,и между другото - вече 5 години и 3 месеца телефона си ми е жив и здрав и си го ползвам като втори.
Телефона е Nokia C2-05. Ходих в полицята, дадох кутията на телефона, на който има IMEI кода. Казаха ми, че цитирам : '' е много ниска цената на телефона и не се занимават с такива евтини неща, да ги издрирват''. За това писах тук, ако има някакъв начин да го проследя телефона или да го блокирам. На мен не ми е толкова важен самият телефон, колкото снимките и контактите в него. Благодаря на всички писали по темата
Действително само полицията може да ти помогне, но очевидно не им се занимава. При смартфоните има програмки, които след кражба могат да ти изпратят GPS координати на sms дори след смяна на sim картата, но ако крадците са достатъчно умни и префлашнат телефона, мисля че и това няма да помогне.
В общи линии възможностите за намиране са малко.
В общи линии възможностите за намиране са малко.
Slade- Брой мнения : 70
Много малко хора знаят как да премахнат защитата на едно приложение от типа на Guardian. Мисля, че с програма от тоя тип шанса за намиране на телефона е значителен.
Да има програми от рода на Anti-Theft, ама въпроса е, че откраднатият телефон не е смартфон, пък и ме съмнява да има GPS. GPRS услуги може да има, ама сигурно е съвсем различно.
За съжаление е така. Водят го като дребно хулиганство, а и ги мързи та две не виждат . Не веднъж съм се сблъсквал с това им качество. А по въпроса за смяна на номера, в сайта на лекс.бг (закони, юристи и вся остальная сволоч) прочетох това: "Има едно нещо, което 90 роцента от хората не знаят обаче..а то е, че дори със сменен имеи, телефона може да се намери точно за 2 дни стига един път да влезе в нета. Всеки телефон си има собствен мак адрес, той може да бъде сменен единствено хордуерно, тоест да се отвори телефона и да му се смени трансмитера (лан картата), която, ако нямаш същата марка и модел, а трябва да си взимаш, от друг телефон, което само по себе си обезмисля хватката, щото тоя друг телефон трябва да го купиш"master.nokia.user написа:Ходих в полицята, дадох кутията на телефона, на който има IMEI кода. Казаха ми, че цитирам : '' е много ниска цената на телефона и не се занимават с такива евтини неща, да ги издирват''
gavra74- Брой мнения : 21
Местожителство : шабла
Similar topics
» Рестартиране на телефон
» Търся програма за блокиране на обаждания
» Смяна на IMEI by CODeRUS
» Нокия с 7 проблем с imei-а
» Покупка на нов телефон
» Търся програма за блокиране на обаждания
» Смяна на IMEI by CODeRUS
» Нокия с 7 проблем с imei-а
» Покупка на нов телефон