Връзка между лаптоп и нокиа н8
4 posters
Страница 1 от 1
Връзка между лаптоп и нокиа н8
Здравейте ,
Интересува ме дали има начин да направя връзка между лаптоп и нокиа н8 през Wireless с цел споделяне на файлове.Целта ми е чрез wifi връзка от телефона да виждам файловете на хардиск-а на лаптоп-а.Пробвах да направя опростен ad-hoc ,но нокиа-та нещо не харесва мрежата( или криптирането).
Интересува ме дали има начин да направя връзка между лаптоп и нокиа н8 през Wireless с цел споделяне на файлове.Целта ми е чрез wifi връзка от телефона да виждам файловете на хардиск-а на лаптоп-а.Пробвах да направя опростен ad-hoc ,но нокиа-та нещо не харесва мрежата( или криптирането).
fennko- Брой мнения : 10
Re: Връзка между лаптоп и нокиа н8
можеш да изпращаш файлове, но за да виждаш трябва да има и explorer, а мисля че няма такава програма...fennko написа:Здравейте ,
SoulSurvivor- Глобален Модератор
- Брой мнения : 1284
Местожителство : Варна, България
fennko написа:Здравейте ,
...н8 през Wireless с цел споделяне на файлове.
myExplorer ти дава възможност за Споделяне чрез Споделена директория. Ако те устройва.
alexbg67- Брой мнения : 485
Местожителство : София
Ако не се лъжа този номер става с програмата Myexplorer. Нямам я на телефона, но мисля, че могат да се разглеждат шернати папки на компютъра и да прехвърляш файлове между устройствата. Иначе само за прехвърляне на файлове много добра е Dukto4 и е безплатна.
Bobkata3302- Брой мнения : 108
MyExplorer мисля ще свърши работа,но нещо не мога да оправя настройките.На компютъра трябва ли да направя някаква мрежа(ако да какво криптиране да е)или под подразбиране се намират, на телефона разбрах, че е необходимо да задам само computer name и folder(share)name .Ползвам windows 7 и symbian Belle.Dukto не ми харесва,а и големи файлове над 1Gb не иска да ги прехвърли.
На компито си кръщаваш една папка и нея посочваш в програмата на телефона.
името на компа
ако имаш парола...
май това беше...
като се справиш ще се чудиш колко лесно е било...
името на компа
ако имаш парола...
май това беше...
като се справиш ще се чудиш колко лесно е било...
alexbg67- Брой мнения : 485
Местожителство : София
След 10 12 опита най-накрая успях да подкарам myExplorer .
1)На компютъра се създава wifi ad hoc network.Важното тук е,че трябва да е No authentication ( за да може телефона да я засече ).
2)В myExplorer се добавя името на компютъра и шернатата директория.
3)Важна особеност ако не ползвате парола за акаунт и ползвате windows 7 - в графа change advanced sharing settings най-долу трябва да смените отметката да e на Turn Off...,защотото по подразбиране е на Turn On.
Това може да е полезно на някого ако реши да използва програмката
1)На компютъра се създава wifi ad hoc network.Важното тук е,че трябва да е No authentication ( за да може телефона да я засече ).
2)В myExplorer се добавя името на компютъра и шернатата директория.
3)Важна особеност ако не ползвате парола за акаунт и ползвате windows 7 - в графа change advanced sharing settings най-долу трябва да смените отметката да e на Turn Off...,защотото по подразбиране е на Turn On.
Това може да е полезно на някого ако реши да използва програмката
Similar topics
» Програма за DLNA връзка Нокиа н8
» RAM памет за лаптоп
» Използване на GPS на телефона през лаптоп
» Прехвърляне на контакти от стар към нов телефон без дата кабел и възможност за интернет връзка на стария.
» Някои уиджети в различни размери и цветове за S^4 Belle hacked
» RAM памет за лаптоп
» Използване на GPS на телефона през лаптоп
» Прехвърляне на контакти от стар към нов телефон без дата кабел и възможност за интернет връзка на стария.
» Някои уиджети в различни размери и цветове за S^4 Belle hacked
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите