Welcome to Symbian-Modders Forum !
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Как да си импортираме контактите в Nokia N9

Go down

Как да си импортираме контактите в Nokia N9 Empty Как да си импортираме контактите в Nokia N9

Писане by boby_cage Сря 27 Юни - 8:12

В тази тема ще обясня как можем най лесно да си внесем контактите от друг телефон в Nokia N9. Най-лесния начин е ако е възможно да синхронизираме двата телефона. Повечето модели на Nokia поддържат тази функция.
Другия начин, който е малко по-сложен, е да внесем .vcf файлове. Всички Symbian телефони от версия 8 нагоре (след Nokia 6630 - RM-1) поддържат опция за създаване на копие в допълнителната памет или карта с памет. Копието се намира в съответната памет в папка Others и подпапка Contacts. В подпапката Contacts са съхранени всички контакти под формата на .vcf файлове. За да ги импортираме в Nokia N9 трябва да ги обединим в един файл, от който да ги внесем наведнъж (може да се вкарват един по един, но това е нещо непосилно, особено за по-голям брой контакти). Обединяването на контактите става по няколко начина. Аз ще разгледам два начина в тази тема.

Първият начин е чрез компютър. Копираме папката Contacts, където се намират контактите под формата на .vcf файлове в дял C:\. Отваряме дял С:\, задържаме бутона Shift на клавиатурата и натискаме десния бутон на мишката. Избираме опцията "Отвори команден прозорец тук" и пишем командата:

copy Contacts\*.vcf Contacts\allcontacts.vcf

Натискаме Enter. Като завърши изпълнението на командата в папката Contacts ще се е създал един нов .vcf файл с име allcontacts, в който са обединени всички контакти. Следващата стъпка е този файл да се отвори на Nokia N9. има два начина за това: или да се изпрати по Bluetooth и да се отвори като се получи, или да се копира на телефона в някоя папка и да се отвори с помощта на някой файлов мениджър (например [You must be registered and logged in to see this link.]). След като се отвори файла се маркират всички контакти и се импортират в Nokia N9.

Втория начин е да обединим контактите директно на Nokia N9. След като свържем телефона към компютъра се появява дял Nokia N9. Отваряме го и копираме папката Contacts в него. След това в телефона отваряме приложението Terminal и пишем следната команда:

cd /home/user/MyDocs/Contacts

Натискаме Enter и пишем втора команда:

cat *.vcf > allcontacts.vcf

Отново натискаме Enter и с помощта на някой файлов мениджър (например [You must be registered and logged in to see this link.]) влизаме в папката Contacts, където се е създал новия файл allcontacts.vcf. Отваряме файла, маркираме всички контакти и ги импортираме в телефона. Този метод може да се използва и когато искаме да си направим копие на контактите, които се намират в телефона (примерно ако сме решили да форматираме телефона). За целта отваряме приложението Contacts и от опциите избираме Export contacts. Избираме в файл и контактите се съхраняват в папка Contacts, която се намира в /home/user/MyDocs/. Оттук нататък се повтарят стъпките, описани по горе.

Това са начините за внасяне на контакти в Nokia N9. Сигурен съм, че тази тема ще е много полезна за притежателите на това идентично устройство.

boby_cage
Администратор
Администратор

Брой мнения : 718
Join date : 10.03.2011
Age : 43
Местожителство : Шумен

https://symbian-modders.bulgarianforum.net

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото

- Similar topics

 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите