Проблем с българския език на Nokia N8
+2
alexbg67
plamenmr
6 posters
Страница 1 от 1
Проблем с българския език на Nokia N8
Днес ъпдейтнак телефона на един приятел от версия 13.16 на 14.2 чрез Ovi Suite. Апарата си беше с български език и след ъпдейта го изгуби. Телефона е зелен и после видях,че продуктовия код е 059D1V6. Какво е станало че досега имаше български,а сега не. Как да оправя този проблем. Само с флашване ли ще стане и евентуално коя версия от NaviFirm да изтегля т.е. с кой продуктов код?
plamenmr- Брой мнения : 100
Местожителство : гр.Балчик
Re: Проблем с българския език на Nokia N8
Явно българския е добавян в последствие и затова с продуктовия код телефона се е върнал към първородния си вариянт. Тук на сайта има тонове версии с БГ поддръжка, а ако държите на оригинална, версиите за Русия, Украйна и Румъния съдържат БГ и Англ. Нещо такова: Nokia N8-00 RM-596_Gr.RUS_sw-014.002.exe
alexbg67- Брой мнения : 485
Местожителство : София
Не държа точно на оригинална.Просто искам да върна българския. За пръв път ще флашвам,а и телефона не е мой,затова исках някой да ми каже точно с кой фърмуер да го направя.
Последната промяна е направена от plamenmr на Нед 31 Юли - 19:14; мнението е било променяно общо 1 път
Независимо от предпочитанията ви, налага се да овладеете работата с програмата за софтуерно обезпечаване за телефоните на Нокиа Phoenix. А в работната директория какви файлове ще заредите си остава въпрос на творчески подход... Успех!
alexbg67 написа:Независимо от предпочитанията ви, налага се да овладеете работата с програмата за софтуерно обезпечаване за телефоните на Нокиа Phoenix. А в работната директория какви файлове ще заредите си остава въпрос на творчески подход... Успех!
Да разбирам ли,че няма значение кой фърмуер с бг.език и продуктов код ще избера? Извинявай за може би глупавите въпроси,ама ми е за пръв път.
Правилно си разбрал. Каквото му заредите, такъв ще бъде. Продуктовия код помага за правилно определяне на ъпдейтването при оригинална последователност на продукта. При нас в повечето случаи не е така и прибягваме до леко принудителни методи за да задоволим персоналните си предпочитания. Отдели внимание на темите за "как да го направим" и "с какво да го направим". Тук много хора са положили неимоверен труд това да е лесно, достъпно и възможно!..
Благодаря ти много .
Днес го фрашнах всички мина добре, инсталирах си програмите които ми трябваха,върнах се бекъпа който направих и изведнъж излезе друг проблем. Сега неможе да се свърже с компютъра. Изписва ми,че зарежда драйвер "mtp usb device" и дава грешка на него.Пробвах и на друг компютър и същата работа.Няма и няма свързване. Какъв може да е проблема и как мога да го реша. Много ще съм Ви благодарен ако ми помогнете.
Ti s koq versiq si go flashnal, qvno tvoqta e nqmala usb driver, ot foruma li e, moje da se naloji da go flashne6 na novo ili dr variant e da si kopira6 samo driver v sistemnite papki, ako ima6 rom pacher, no tam ve4e ivo777 ima dumata, 4e o6te do takyv problem ne sam opiral
SoulSurvivor- Глобален Модератор
- Брой мнения : 1284
Местожителство : Варна, България
Флашнах го с оригинален фирм 14.02.Интересното е че в началото всичко си беше наред и в последствие се появи този проблем.
Момчета,никога не връщайте бекъпи,страшни бели правят...за друг път да знаете
Дa от тоя бекъп се напатих вече, както и даунгрейд...без малко да разбера, как се вади батерията на N8, но добре че пробвах по заобиколен път, тия нокии са много корави, аз много съм си доволен от телефончето...
та за колегата с usb-то, май само рефлаша ще го оправи...и бекъп само на контакти, документи и медия, нищо друго!!!
ivo777 написа:Момчета,никога не връщайте бекъпи,страшни бели правят...за друг път да знаете
Иво и бекъпите само на контактите и смсите ли правят проблеми?
eksoldier- Брой мнения : 178
Днес се опитвам да го флашна наново,но постоянно ми излиза, че търси този драйвер "mtp usb device". Интересното е, че и Феникса не го засича като продукт и няма как да го флашна. Ако направя хард ресет и тогава да опитам пак....не знам? Какво ще ме посъветвате да направя.
plamenmr написа:Днес се опитвам да го флашна наново,но постоянно ми излиза, че търси този драйвер "mtp usb device". Интересното е, че и Феникса не го засича като продукт и няма как да го флашна. Ако направя хард ресет и тогава да опитам пак....не знам? Какво ще ме посъветвате да направя.
флашни го като умряла нокия там не ти тарси коя версия е сложена
Сигурно ли е това,че ще стане така при изключен телефон и по принцип може ли да се флашва в офлайн режим.И трябва ли да вадя батерията.
Последната промяна е направена от plamenmr на Пет 5 Авг - 15:23; мнението е било променяно общо 1 път
Оправи се! Благодаря на всички за помощта.
Similar topics
» Проблем с USB свързване с Nokia Suite и Phoenix на Nokia N8.
» Nokia n8 променен език на иконите
» Слагане на Български език на nokia 5800 i E72
» OFFICIAL Symbian Belle 111.030.0609 за Nokia N8 на БЪЛГАРСКИ език!!!
» Проблем с производителността на Nokia-N8
» Nokia n8 променен език на иконите
» Слагане на Български език на nokia 5800 i E72
» OFFICIAL Symbian Belle 111.030.0609 за Nokia N8 на БЪЛГАРСКИ език!!!
» Проблем с производителността на Nokia-N8
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите