CFW Symbian Belle for N8 by ivo777
+46
expectedtar
delvin
BigTymers
polikraiste
novak
dredd
Joro Velichkov
barir
st.agiel
wise guy
ninja75
westcoast5
angelo82
AntiGator
beliskner_9301
mitko992
ivchoiv
niksana8584
alexbg67
ivo.pif
jindo
uglyipl
x1988
$©@®N™
Dracona
lepi
detector
Чо :)
AD_Ofink
thedevil4
Dedwen
suio
epoc
SoulSurvivor
pavelyonov
sashom
vvar1ock
goranowwww
baibrother
pslabakov
dmitev
achodemo
SmasHinG
collectorbg
vlad0
ivo777
50 posters
Страница 9 от 10
Страница 9 от 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Re: CFW Symbian Belle for N8 by ivo777
achodemo написа:"гадното тракане" няма как да се "оправи " , тъй като идва от механичното движение на оптиката в обектива ,която постоянно коригира фокуса в този режим . А и аз не виждам какъв е проблема , след като когато снимаш макро видео , просто изключваш записването на звук и хоп , няма гадно тракане
ето това са написали от нокия по този повод и тъй като иво каза че е вградил ъпдейта в версия 1.5 предполагам че го има и в 1.6 с който съм в момента но тракането си стои
The Nokia N8 has the industry’s fastest focusing system for capturing stills. This is achieved by using a combination of a specially-developed focus-control algorithm and a piezo lens drive. But this speed comes at a slight cost. The downside is that piezo mechanisms can make more noise than the voice coil lens drive mechanisms used on other devices. To combat this issue, we’ve also developed a noise filtering system which specifically extracts the noise pattern the piezo lens drive emits from the audio signals. It works similarly to noise-cancelling headphones. This took quite some time to get just right, as we didn’t want to impact the already excellent audio recording capability of the N8, still one of very few devices which record audio with a stereo ambient audio track.
scorn написа:Готов съм с версия 2.0
Новото в нея:
- Добавен е продължителен автофокус (Continuous Autofocus) при снимането на видеоклипове
иво той автофокуса си го има по дефаулт вграден още в първия релииз
Явно не съм се изразил правилно,продължителния автофокус,който съм вградил е подобрена версия (поне така твърди разработчика й,въпреки,че аз не намирам осезаема разлика спрямо оригиналния).
добре извинявам се дано да е по добро .. и дано да оправят наистина това кофти тракане ...
извинявам се за глупавия въпрос за да ъпдейтна до belle трябва ли първо да изтегля версията от първия пост после и след това на флашна с v2.0 или направо да флашна с v 2.0?
polikraiste- Брой мнения : 56
Направо флашваш с вер.2.0 !
collectorbg- Глобален Модератор
- Брой мнения : 197
Местожителство : Троян
така и неразбрах как да го флашна тоя софт
BigTymers- Брой мнения : 89
Местожителство : София
[You must be registered and logged in to see this link.] надявам се сега да разбереш като го направиш ще се убедиш колко е лесно
niksana8584- Брой мнения : 42
това съм го правил 100 пъти и работи обаче с тоя софт ми дава няква грешка и незнам сега каде е проблема
BigTymers- Брой мнения : 89
Местожителство : София
Естествено, че няма да стане. Има си подробно описан начин за "Флашване на Nokia N8 със Symbian Belle" от бате Иво, заповядай [You must be registered and logged in to see this link.]BigTymers написа:това съм го правил 100 пъти и работи обаче с тоя софт ми дава няква грешка и незнам сега каде е проблема
novak- Symbian-Modders Дарител
- Брой мнения : 136
Местожителство : Варна
имам проблем току що се опитах да си флашна телефона с беле.. и сега ми изписва test mode nokia... и нищо някакви идеи какво да правя сега?
P.S. оправи се просто мн време мисли и тръгна )
P.S. оправи се просто мн време мисли и тръгна )
ivo777 написа:pavelyonov написа: според мен раздела не трябва да е Symbian ^3 - Custom Firmwares ами Nokia N8 - Custom Firmwares :D:D
Аз имам ли някаква вина,че тук няма ''готвачи'' за другите модели телефони...
аз не обвинявам... просто изказвам мнение
pavelyonov- Брой мнения : 101
Колко mb свободни имате в С с вер. 2.0 , защото точно след като флашнах с нея имах 168 мб, а 2 часа по късно само като си бях копирал сим номерата бяха 110.
dredd- Брой мнения : 15
ivo777 написа:
Новото в нея:
- Добавен е продължителен автофокус (Continuous Autofocus) при снимането на видеоклипове (подобрена версия)
Това значи ли, че не трябва да инсталираме ъпдейта от Нокия отнасящ се за камерата?
uglyipl- Брой мнения : 21
HE - ъдейта на NOKIA за камерата е за Anna, така че няма да работи на Belle .
AD_Ofink- Глобален Модератор
- Брой мнения : 70
Местожителство : Русе
AD_Ofink написа:HE - ъдейта на NOKIA за камерата е за Anna, така че няма да работи на Belle .
Е, тогава защо в предишната версия Иво го беше сложил, като допълнителен файл в архива, който да инсталираме, след като инсталираме Belle!?
uglyipl- Брой мнения : 21
Момчета, гледам ви споделянето на проблемите и си казах да споделя и моя. Та когато набирам или прекъсвам разговор има едно вибриране. Незная дали това е нормално но за мен поне е много дразнещо. Ако има начин да се избегне това освен телефона да в режим песетене на батерията ще съм благодарен.
P.S.
Скайп-а и при мен забива и изхвърля.
P.S.
delvin- Брой мнения : 48
delvin написа:Момчета, гледам ви споделянето на проблемите и си казах да споделя и моя. Та когато набирам или прекъсвам разговор има едно вибриране. Незная дали това е нормално но за мен поне е много дразнещо. Ако има начин да се избегне това освен телефона да в режим песетене на батерията ще съм благодарен.
P.S.
Това за вибрирането е нормално. Това е вграден мод в самият релийз на Иво.
SmasHinG- Брой мнения : 270
Местожителство : гр. Раковски
искам да попитам има ли белето такава настройка да се нагласи когато се пусне дадено приложение и да се вкл wlan и да сканира за мрежа? в началото като си взех n8 го бях нагласил примерно пускам браузъра и ми излиза прозорче и давам search wlan... а сега с белето трябва първо да го пусна иначе не ме свързва. има ли нещо или трябва първо да се пуска?
Здравейте.
Първо да Благодаря на Иво и на хората, стоящи зад и във форума - помогнахте ми страшно много, точно когато бях на косъм да се откажа завинаги от Нокия.
По темата - Версията от тази тема работи доста добре при мен.Засега никакви бъгове освен леко лилавеене на екрана само при промяна на яркоста на дисплея.Преживява се и не създава проблеми.
Имам въпрос. Защо нямам уиджета Нотификаций в списъка?
Предполагам е заради моднатия фърм.
Пробвах да намеря различни рилийзи на Нокия Нотификейшънс в нета, свалих 1, 2 - инсталират се но не фигурират никъде освен при инсталираните неща.
Възможно ли е да го добавя по някакъв начин?
Предварително Благодаря!
Жоро.
Първо да Благодаря на Иво и на хората, стоящи зад и във форума - помогнахте ми страшно много, точно когато бях на косъм да се откажа завинаги от Нокия.
По темата - Версията от тази тема работи доста добре при мен.Засега никакви бъгове освен леко лилавеене на екрана само при промяна на яркоста на дисплея.Преживява се и не създава проблеми.
Имам въпрос. Защо нямам уиджета Нотификаций в списъка?
Предполагам е заради моднатия фърм.
Пробвах да намеря различни рилийзи на Нокия Нотификейшънс в нета, свалих 1, 2 - инсталират се но не фигурират никъде освен при инсталираните неща.
Възможно ли е да го добавя по някакъв начин?
Предварително Благодаря!
Жоро.
expectedtar- Брой мнения : 4
Не е от моднатия фирм.При belle,нотификациите са само от лентата,която пада отгоре.Там е всичкоЗащо нямам уиджета Нотификаций в списъка?
STORM- Брой мнения : 112
Местожителство : Plovdiv
Аа ясно.Точно това ме интересуваше.
Жалко все пак - уиджета беше доста удобен.
Благодаря за инфото!
Жоро.
Жалко все пак - уиджета беше доста удобен.
Благодаря за инфото!
Жоро.
expectedtar- Брой мнения : 4
Снощи ми се случи следното: към 19:30 часа си включих телефона да се зарежда. Към 22:30 вече показаваше че е зареден. Изключих го и си легнах. Тази сутрин като станах в 6:00 телефона бе угаснал от изтощена батерия. С версия Belle 2.0 съм модната от Иво. Всичко вървеше супер добре откакто си флашнах телефона до тази сутрин. Ако някой има идея на какво се дължи това и сподели ще почерпа - стига да се намира в София. Благодаря ви предварително.
delvin написа:Снощи ми се случи следното: към 19:30 часа си включих телефона да се зарежда. Към 22:30 вече показаваше че е зареден. Изключих го и си легнах. Тази сутрин като станах в 6:00 телефона бе угаснал от изтощена батерия. С версия Belle 2.0 съм модната от Иво. Всичко вървеше супер добре откакто си флашнах телефона до тази сутрин. Ако някой има идея на какво се дължи това и сподели ще почерпа - стига да се намира в София. Благодаря ви предварително.
И аз имах подобен проблем онзи ден заредих го така за 3 часа близо (иначе го зареждам цяла нощ) батерията беше изкарала 1 ден и малко когато аз реших да си легна погледнах беше на повече от полувина а като се сабудих към 8 (около 7 часа по-късно беше угаснал). И сега пак така го заредих и чакам да видя какво ще стане (а иначе без много ръчкане си изкарва 4 дена без проблем)
Dedwen- Брой мнения : 55
според мен оставяте много приложения пуснати ... особено ако отваряте ови мапс... дори и за му дадете изход той си остава отворен на заден план... което е супер тъпо ... но това е нокия се пак както и повечето приложения които са вградени в самия симбиан... и като стоят бутат батерията за това горещо препоръчвам да си сложите някой таск мениджер и дори да сте излезнали от приложението да проверите с таск мениджера да ли то не е приминало в бекграунд процес аз съм с беллето и нямам този проблем с батерията
TaskManager-а е една от основните за мен програми. Винаги проверявам за отворени приложения но въпреки това ......... Последвах обеснението на Иво и си даунгрейднах телефона след което сложих Anna - естествено модната от Иво. Aко искате ми вярвайте но тела ми работи доста по-бързо и Ovimaps-а ми работи доста по-добре. Но нали за това сме тук - да исказваме мнения и наблюдения. Съжалявам че не съм много вещ за да помогна с нещо съществено. Всичко съм научил от тук от Иво а то е просто как да си flash-на телефона.
Страница 9 от 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Similar topics
» Symbian Belle by ivo777 [03.04.2012]
» Symbian Belle 111.030.0609 for Nokia N8 RM-596 by ivo777
» Symbian Belle 111.040.0704 by ivo777 [08.04.2012]
» Symbian Belle 111.040.0904 by ivo777 [ъпдейт от 05.05.2012]
» Symbian Belle FW 111.020.0203 for Nokia N8 RM-596 by CODeRUS & ivo777
» Symbian Belle 111.030.0609 for Nokia N8 RM-596 by ivo777
» Symbian Belle 111.040.0704 by ivo777 [08.04.2012]
» Symbian Belle 111.040.0904 by ivo777 [ъпдейт от 05.05.2012]
» Symbian Belle FW 111.020.0203 for Nokia N8 RM-596 by CODeRUS & ivo777