Бъгове и аномалии с нашите умни телефони
+47
banga
mitko992
kalcho
batangoster
yozov
mastersa6o
pavelyonov
plamenmr
Baksa
DarkLover
hahavel
filiopov14
paco88
Joro Velichkov
miiladiin
ivosi
vlaf
ditomi
detector
niksi123
sarpy
Tsokev_MD
vantsi55
tokata16
boiko1
SoulSurvivor
Bobkata3302
ednotri
alexbg67
morto
epoc
jojo
niksana8584
achodemo
Voyager
eksoldier
novak
alexx
Stanger
Teodor
jindo
edis_feyziev
boby_cage
goranowwww
Dracona
collectorbg
ivo777
51 posters
Страница 1 от 9
Страница 1 от 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Бъгове и аномалии с нашите умни телефони
В тази тема ще си дискутира всяка една необичайна ситуация,свързана с телефоните ни-всеки един самопроизволен рестарт,''забиване'' и т.н. и подробно описание на конкретната ситуация в която се е случило това-какви приложения сте имали инсталирани,кои от тях са били стартирани когато се е проявил проблема,с коя версия на Firmware сте и т.н.
Re: Бъгове и аномалии с нашите умни телефони
Не исках да правя нова тема за този проблем с някои от дисплеите на Nokia N8,затова ще използвам тази,за да го споделя с вас.Става въпрос за странно оцветяване на дисплея в лилав цвят.Колкото и странно да звучи проблема се оказва софтуерен-просто от Нокия са объркали драйвърите и на някои бройки вместо за N8 са сложени драйвърите,предназначени за Nokia C7.Лошото е,че друго решение освен подмяна на целия дисплей няма,тъй като драйверите се записват еднократно в чипа към дисплея.Ето как изглежда визуално този проблем:
Това е моя дисплей,(с Мтел-та карта)
[You must be registered and logged in to see this link.]
Получава следния проблем:на моменти ми позеленява дисплея,загубва цветове,сякаш е наелектризиран.След рестарт всичко се оправя.
На втората снимка се вижда и размазване на дисплея в долния край.
Получава следния проблем:на моменти ми позеленява дисплея,загубва цветове,сякаш е наелектризиран.След рестарт всичко се оправя.
На втората снимка се вижда и размазване на дисплея в долния край.
collectorbg- Глобален Модератор
- Брой мнения : 197
Местожителство : Троян
Хм...на твое място щях да му направя рекламация там,откъдето е закупен.
Още едно доуточнение-всички дефектни бройки са произведени през месец декември 2010-та година!
Още едно доуточнение-всички дефектни бройки са произведени през месец декември 2010-та година!
Появи ми се и на мен тоя проблем. След инсталацията на SPB Shell тъмните теми вече на са в горната част сиви а леко виолетови и прехода е лилавеещ Забелязах и че от шела като сменях аркоста премигваше точно в лилаво. Деинсталирах Шела но проблема остава. Като се пуска телефона в началото е добре и после премигва и става гадно Някакви идеи
Сега забелязвам че на часовника фона е ок но на всичко друго е сякаш съм пуснал на 16 битови цветове на PC-то. Прехода между черното и сивото е лилавее и ясно се забелязват 3 свята.
Сега забелязвам че на часовника фона е ок но на всичко друго е сякаш съм пуснал на 16 битови цветове на PC-то. Прехода между черното и сивото е лилавее и ясно се забелязват 3 свята.
Dracona- Брой мнения : 140
Местожителство : София / Пазарджик
Тоя shell прецака телефона help !!!!Dracona написа:Появи ми се и на мен тоя проблем. След инсталацията на SPB Shell тъмните теми вече на са в горната част сиви а леко виолетови и прехода е лилавеещ Забелязах и че от шела като сменях аркоста премигваше точно в лилаво. Деинсталирах Шела но проблема остава. Като се пуска телефона в началото е добре и после премигва и става гадно Някакви идеи
goranowwww- Брой мнения : 62
goranowwww написа:Тоя shell прецака телефона help !!!!Dracona написа:Появи ми се и на мен тоя проблем. След инсталацията на SPB Shell тъмните теми вече на са в горната част сиви а леко виолетови и прехода е лилавеещ Забелязах и че от шела като сменях аркоста премигваше точно в лилаво. Деинсталирах Шела но проблема остава. Като се пуска телефона в началото е добре и после премигва и става гадно Някакви идеи
И при теб ли се появиха същите проблеми?
мхм адски гадно...Dracona написа:goranowwww написа:Тоя shell прецака телефона help !!!!Dracona написа:Появи ми се и на мен тоя проблем. След инсталацията на SPB Shell тъмните теми вече на са в горната част сиви а леко виолетови и прехода е лилавеещ Забелязах и че от шела като сменях аркоста премигваше точно в лилаво. Деинсталирах Шела но проблема остава. Като се пуска телефона в началото е добре и после премигва и става гадно Някакви идеи
И при теб ли се появиха същите проблеми?
Аз имах скорошен Backup, който тъкмо се зареди. И нещата се оправиха в известна степен в горната част на екрана (часа, датата, профила) мисля, че е като преди, но от долу си е същата каша (опции и обаждане).
Ето още снимки на телефона с променени цветове!
collectorbg написа:Ето още снимки на телефона с променени цветове!
Ти добре показваш снимки, но ще е по добре да помогнеш с оправянето на проблема
При мен проблема е фабричен!!!goranowwww написа:
Ти добре показваш снимки, но ще е по добре да помогнеш с оправянето на проблема
При мен проблема е Софтуерен. Преди да си играя с Shell-a и по точно с приложението, което променя яркоста, нямах проблем. Нямам такива видими промени в цветовете. Само най-тъмно совото лилавее. Ако флашна телефона с Phoenix дали ще се оправят нещата? Мисилта ми е да му направя пълен преинстал на селия Софтуер. Според мен моя проблем дойде от шибаните корекции на осветлението от SPB Shell.
Със сигурност след префлашване ще се оправи проблема ти.
ivo777 написа:Със сигурност след префлашване ще се оправи проблема ти.
За колко време става цялата процедура? И евентуално мога ли да му сложа после backup и да имам всички програми и настройки, които имам сега.
Флашването с Phoenix трае точно 2-3 минути.Обаче лично аз не съм фен на бекъпите,от чистата инсталация по-хубаво няма.С бекъп най-много СМС-ите и контактите да върнеш,но програмите си ги инсталирай наново да не стане мазало и после да се чудиш защо не ти работи това или онова.
Влашнах го. Но проблема си остава Форматирах и паметта и пак нищо. На тестови картинкиа си личи лилавото
@collectorbg направи рекламация на телефона си и той вече е в сервиз.И теб бих посъветвал да постъпиш по същия начин,дано телефона ти е купуван от България и има гаранция.
ivo777 написа:@collectorbg направи рекламация на телефона си и той вече е в сервиз.И теб бих посъветвал да постъпиш по същия начин,дано телефона ти е купуван от България и има гаранция.
Телефона е от Vivacom. Възможно ли е тоя Shell да го е прецакал. Премигва точно катото той ми мигаше. Като сензора увеличи яркоста премигва в лилаво и се нормализира след секунда. Но на тестови картинки си личат проблемите
Според мен едва ли има нещо общо със Shell-a,по-скоро е чисто съвпадение.Най-вероятно става въпрос за хардуерен проблем,на твое място бих се възползвал от гаранцията.
Благодаря за помоща. Още утре утивам в виваком да ги видя какво ще кажат.
Моля,за нищо.Ако не е постоянен проблема,а го прави само от време на време не е зле да снимаш телефона с проявен проблем,запиши снимките на един диск и го дай заедно с телефона (така направи и @collectorbg).В противен случай никак не е малка вероятноста да те въртят 1 месец,нищо да не правят по него и да ти го върнат...след което да се окаже,че проблема пак да е налице.
Благодаря за съветите. Проблема из менюто се вижда като угасне осветленито и го пипна да работя с него. Премигва в лилаво за 1 сек. докато светва и си стават нормани цветовете после. Всеки път го прави. При почвечето хора си седи постоянно така, виолетово, но при мен само премигва като светва. Но на тестови снимки си личи лилавия отенак в сивото.
Отново проблем. Флашнах го с новия вирм, и искам да го върна на стария, но накрая ми изписва WARNING: Asic CMT: NAND status reported bad blocks. Отброява от 25 до 0 прекъсва всичко. От Dead Phone опцията пак става така..... Helpp
Старата версия на Firmware няма как да я върнеш,това е възможно само в сервиз.Това се нарича Downgrade и дори в специализиран сервиз има вероятност телефона да умре безвъзвратно.
Страница 1 от 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Similar topics
» Нов хак за всички телефони със Symbian OS
» Камера мод за Belle телефони C7/E7/X7/C6-01/E6/701/603 и 500/700
» Внимавайте какви телефони ползвате
» Може да видим Android върху телефони със Symbian^3
» Андроид маркет вече показва кои телефони са съвместими с приложенията
» Камера мод за Belle телефони C7/E7/X7/C6-01/E6/701/603 и 500/700
» Внимавайте какви телефони ползвате
» Може да видим Android върху телефони със Symbian^3
» Андроид маркет вече показва кои телефони са съвместими с приложенията
Страница 1 от 9